Molton topdekmatras

Er zijn maar weinig dingen zo fijn als in een schoon en opgemaakt bed stappen. Hetzelfde geldt echter ook voor je molton, oftewel: je matrasbeschermer.

Een molton hoeslaken zorgt voor een hygiënische bescherming voor het matras. Het vangt namelijk het lichaamsvocht op tijdens de slaap. In onze slaap verliezen we tijdens een gemiddelde nacht minstens een kwart liter zweet. Tijdens een warme zomeravond kun je hier zelfs nog wat bij optellen. Zweten in de nacht is dus heel normaal. Je wil alleen niet dat je matras hierdoor vies wordt. Een molton is daarom een goede matrasbeschermer.

Door het vocht van je lichaam op te nemen blijft je matras namelijk schoon. Bij Matrasaanhuis.nl vind je moltons in verschillende maten. Dus of je nou een geschikt exemplaar voor het tweepersoonsbed van jou en je partner zoekt. Of juist op zoek bent naar een molton voor het bed van je kinderen.

Molton van katoen voor uw topdekmatras | Matrasaanhuis.nl

Enig resultaat

  • Aanbieding! Molton Sanfor topdekmatras 250 grams 100% katoen – 15 cm hoekhoogte
    • Op voorraad
    • Levering binnen 3 werkdagen
    Naar product  69,00 39,95

Molton van katoen voor uw topper kopen bij Matrasaanhuis.nl

De aanschaf van een molton wordt vaak achterwege gelaten. De meeste personen vinden dit onnodig omdat ze al een hoeslaken hebben. Maar niets is minder waar. Een hoeslaken beschermt het matras tegen stof en vuil, maar een molton beschermt het matras tegen overmatig vocht. Hoe méér een persoon transpireert in zijn/haar slaap, hoe harder het matras slijt.

Wat is een molton?

Wat is nu exact een molton? Het woord molton is een afgeleid van het woord moltoneren. Moltoneren is het ruwer maken van een bepaalde stof/materiaal. Door het toepassen van deze techniek, neemt het stof méér vocht op in vergelijking met een gewoon hoeslaken.

Een goede reden om een molton aan te schaffen

Het achterwege laten van een molton, zorgt er voor dat het vocht van onze transpiratie gedeeltelijk in het matras trekt. Gevolg hiervan is dat het matras sneller en eerder slijt. Door een molton toe te passen tussen het matras én hoeslaken, zorgt u voor een extra opvangnet voor het matras. Het comfort van het matras wordt immers verhoogd door een molton toe te passen. Matrasaanhuis heeft uw molton in twee verschillende materialen: katoen of bamboe.

Een molton van 100% katoen

Dit is de meest aangekochte molton in Nederland en België. Katoen staat bekend om haar goede ventilatie én vocht absorberende eigenschappen. Een molton die gemaakt is van katoen geef gegarandeerd meer comfort aan uw matras.