Wat is een pocketveermatras

Matrasaanhuis.nl verkoopt matrassen met een vering binnenin. Er zijn grofweg 2 categorieën: de binnenvering en de pocketvering.

Hier bespreken we de bijzonderheden van een pocketvering; het meest verkochte type matras in Nederland.

Nasa 3D traagschuim matras 80x220

Beschrijving van een pocketvering matras.

Pocketveer matrassen zijn de laatste 15 jaar de meest verkochte type matrassen. Deze pocketveringmatrassen hebben allemaal een kern van pocketvering, met onder- én boven een laag slaapschuim. Het schuim van verschillende soorten zijn, zoals polyetherschuim, koudschuim, latex of traagschuim.

De meeste pocketveermatrassen hebben een bovenzijde en onderzijde , die beide beslaapbaar zijn.

Pocketvering matrassen zijn verkrijgbaar in alle sterktes; van zacht tot zeer stevig.

Wat is pocketvering?

De pocketvering is een samenstelling van vele honderden veertjes, verpakt in een zakje. Bijna alle verkochte europese matrassen hebben een pocketvering met zones. U ziet dit in de omschrijving door een getal als 5-zones of 7-zones.

De zones zijn altijd evenredig verdeeld over het matras, van het midden naar de uiteinden. Alle pocketveermatrassen kunnen dus omgedraaid worden, van hoofd- naar voeteinde. En andersom.

De veertjes in bepaalde zones zijn steviger of zachter dan de ‘buren” zodat u beter bij uw schouders kunt inzakken of juist meer druk bij de heupen. Door deze zone-verdeling blijft u lichaam vlakker tijdens het slapen. Vaak ziet u dit in afbeeldingen waarin een ruggengraat ( van een mooie dame) wordt getoond.

pocketvering matras

Hoeveel veren heeft een pocketvering matras?

Het aantal veren per m2 wordt vaak als uitgangspunt gebruikt voor kwaliteit. Dat is niet altijd het geval.

De gebruikte veren hebben een bepaalde dikte van het staal, een aantal omwentelingen en een metaal-samenstelling. Al deze factoren samen, maken een bepaalde sterkte van het verenpakket.

De meeste pocketveer matrassen hebben een verenpakket met 350 veren per m2. Het getal zegt niets over de stevigheid van dit pakket. Immers, als je 1000 slappe veertjes toepast, is het pocketveerpakket zwakker dan 200 sterke veren. U kunt met uw lichaam écht niet voelen of een matras 350 pockets heeft of 500 pockets. Dat is onmogelijk.

Kijk dus vooral naar de adviezen van de fabrikant bij dit matras. Zij geven aan welke sterkte het matras heeft. Laat de getallen maar links liggen.

De pocketvering zélf is redelijk standaard; bijna alle europese producten kopen deze in bij een paar fabrieken. Hierin zitten geen grote verschillen.

Wat kost een pocketvering matras?

De prijs van een pocketvering matras wordt bepaald door “de handel” en de gebruikte materialen.

De handel is het aantal tussenschakels tussen productie en verkoop. Hoe méér tussenschakels, hoe duurder het matras. In de winkel zal een matras bijna altijd het duurst zijn. Dat mag ook omdat een importeur, groothandel en de kosten van een showroom, allen een stuk marge nodig hebben. Om die reden is een matras via internet vaak een stuk voordeliger.

De gebruikte materialen bij productie hebben natuurlijk ook veel invloed op de prijs. Koopt een producent in bij A-merken schuim of laat men schuim komen uit China; groot verschil in kwaliteit en prijs.

Ook de hoes ( of tijk) kan men heel eenvoudig maken of juist wat dikker, gewatteerd of mooier afgewerkt.

In Nederland kosten de meest gebruikte pocketvering matrassen tussen de 150 en 500 euro, voor een maat 90×200 cm.

pocketvering matras
pocketvering matras

Onze pocketvering matrassen:

pocketvering matras favourite

Favourite (koudschuim) 21 cm hoog

Nasa 3d traagschuim matras

Nasa 3D (traagschuim) 21 cm hoog

pocketveermatras Holland Special

Holland Special (koudschuim) 21 cm hoog

American Special (koudschuim) 25 cm hoog