Levertijden | Matrasaanhuis.nl

De aangeboden matrassen worden altijd uit voorraad geleverd. Mocht een bepaald type matras tijdelijk uit voorraad zijn,  lichten wij u direct in. U krijgt dit eventueel al te zien in uw winkelmandje op de website. Bij ons geldt: bestellingen geplaatst op werkdagen vóór 13:00 uur = vertrekt dezelfde dag vanuit ons magazijn.

Alleen de Special-matrassen (maatwerk) maken wij pas na verkoop. Dit zijn maatwerk matrassen met een maximale levertijd van 2-3 weken in huis. Deze matrassen worden vanwege de hoogte van de matrassen niet vacuüm verpakt en gerold. Wij zetten hiervoor een speciale transporteur in die samen met u een datum én tijdstip bepaald.

Voor de voorraad matrassen geldt:

U bepaalt zelf wanneer wij komen bezorgen. Wij bezorgen iedere dag: Maandag t/m Zaterdag. Tijdens het bestelproces heeft u de mogelijkheid om zelf een leverdatum aan te geven op de website. Wij zullen onze logistiek hierop afstemmen.

Leveringen

U mag ons een gewenste datum van bezorging doorgeven. Dit is pas mogelijk bij het bestelproces.

✅ Maandag t/m vrijdag bezorging met DHL
✅ Zaterdag bezorging met PostNL

Schema van levering

Tot uiterlijk 13:00 uur besteld = dezelfde dag nog vertrokken uit ons magazijn en de volgende werkdag in huis!

✅ Indien u op bezorgpoging 1 niet thuis bent, zal men (werk)daags erna opnieuw aanbieden
✅ Er wordt altijd gevraagd om een handtekening voor ontvangst
✅ Indien u niet thuis bent, zal men trachten uw bestelling bij de buren te leveren
✅ Is de bezorging niet gelukt? Dan levert de koerier uw pakket af bij de dichtstbijzijnde vestiging

Track & Tracé code

U ontvangt altijd een track&tracé code per mail. Heeft u niets ontvangen? Dan kan het zijn dat de mail in uw spambox of ongewenste mail is beland.

Met de track&tracé code kunt u uw zending volgen. De volgcode wordt pas actief nádat men het pakket fysiek heeft gescand in het depot. De mail ontvangt u altijd daags voor levering. Let wel: DHL (en PostNL) zal in bijna alle gevallen uw matras op de gewenste datum bezorgen. Zij zijn echter niet perfect; in 5% van de leveringen komt uw matras één (werk)dag later dan u wenst. Een te late levering is dan ook geen reden voor reclamatie.