Matras Binnenvering Bonell

Matrasaanhuis.nl heeft een mooie collectie matrassen op voorraad liggen. Deze kunnen wij binnen 1 werkdag door heel Nederland en België bezorgen.

Er zijn verschillende twee type matrassen; wij voeren de Bonell binnenvering matrassen en de pocketvering matrassen.

Hieronder ziet u de Bonell binnenvering matrassen; de IDOL  en de JOY.

Matrassen met binnenvering bestelt u bij Matrasaanhuis.nl

Toont alle 2 resultaten

Onze Bonell binnenveer matrassen leveren we uit voorraad | Matrasaanhuis.nl

Het matras met binnenvering is een oude bekende. Vanwege hun robuustheid worden ze traditioneel gebruikt in de hotelsector. Wereldwijd is dit nog steeds het meest gebruikte matras. Onze bonell matrassen hebben een afwerking met koudschuim. Waarom? Koudschuim is één van de weinige schuimsoorten met een open celstructuur. Vanwege de open celstructuur, heeft u een goed ventilerend matras met een goede vochtopname.

Wat is een Bonell matras?

Er zijn diverse soorten binnenvering matrassen. Gewoonlijk bestaat de opbouw uit diverse spiraalveren, die onder en boven worden verbonden met een netwerk van staaldraad. Het is de voorloper van de pocketvering matras. De hardheid van het matras wordt bepaald door het aantal veren (meestal 150 tot 200 per matras), de het aantal slagen per veer en de dikte van het veerstaal. Hoe dikker de dikte van het veerstaal, hoe steviger het matras zal aanvoelen.

Bonell vering matras

De tijk wordt gevormd door een viltlaag (zodat de veren niet voelbaar zijn), een isolerende en stofdichte foamlaag en een buitenlaag. Door de constructie past het matras zich gemakkelijk aan, aan het lichaam. Hoe meer druk er is, hoe meer de veer “terugdrukt”. Speciale zones zijn daardoor niet noodzakelijk. Door de open kern is het matras goed vochtregulerend. Hierdoor is ook de temperatuurregulering goed geregeld.

De kwaliteit van een bonell matras

De kwaliteit is afhankelijk van de gebruikte veringen en de tijken. Nadeel van het matras is dat deze niet te gebruiken is op verstelbare bedbodems. Voordeel is dat het matras ook op een vaste ondergrond als comfortabel is. Een extra lattenbodem maakt het matras alleen maar beter. Ons advies is dan ook altijd om een matras met vering te gebruiken op een stabiele bodem.

Een binnenvering of bonell matras is in verhouding tot een pocketveer matras altijd goedkoper. Dit is dus een goed alternatief wanneer u een wat kleiner budget heeft. Onze collectie bestaat uit twee verschillende type binnenveer matrassen: de IDOL en de JOY orthopedic.

De IDOL Orthopedic - dikte 17 cm

De IDOL orthopedic binneveer matras is een zacht matras met een koudschuim afwerking van HR30. Dit matras is uitstekend geschikt als tijdelijke slaapplek. Het beste kunt u dit matras toepassen als logeerbed voor een volwassen persoon of als kindermatras. Dit matras is geschikt voor personen tot een gewicht van 80 kg en zéér licht.

De JOY Orthopedic - dikte 19 cm

De JOY is ons topmodel binnenvering matras in het assortiment. Geschikt voor personen tot een gewicht van 90 kg. Klanten omschrijven dit matras als comfortabel, zacht, maar wel met de juiste ondersteuning. De hardheid van dit matras is "soft/medium". De JOY bonell vering heeft een mooie afwerking met een dubbele bies.

Kiezen tussen een bonellvering of een pocketvering

Het verschil tussen een binnenvering en een pocketvering is de manier van bewegen. Bij een binnenvering zijn alle veringen aan elkaar verbonden. Bij een pocketveringen bewegen alle veringen los en onafhankelijk van elkaar. Hierdoor geeft een pocketvering matras een betere ondersteuning dan een binnenveer matras. Maar in beiden gevallen is de ventilatie goed. De één is in principe niet beter dan de ander. Ieder persoon is verschillend, slaapt anders, neemt een andere houding aan en heeft een specifieke voorkeur voor een bepaalde hardheid. Om die reden kunnen we u ook niet op voorhand vertellen dat de één beter voor u is dan de ander.

Neem bij twijfel contact op

Neem bij twijfel altijd contact met ons op. Wij kunnen aan de hand van een aantal gerichte vragen vertellen of een binnenveer matras bij uw wensen aansluit. Want matras koopt u namelijk niet impulsief. Er spelen verschillende factoren mee bij het uitzoeken van een goed matras. Denk bijvoorbeeld aan uw lengte, gewicht, soort slaper en niet te vergeten... de onderliggende bodem. Bij twijfel kunt u ons bellen op 073-6564582 of een email sturen naar info@matrasaanhuis.nl.

Levensduur van een bonell matras

De levensduur van een binnenveringsmatras bedraagt rond de 8-10 jaar. Dit heeft uiteraard wel te maken met het soort vering in het matras én de afwerking van schuim. Binnenveer matrassen "slijten" sneller ten opzichte van een pocketveer matras. Dit komt omdat bij een binnenveer matras alle veringen "mee bewegen". Ook een te zachte bedbodem kan zorgen voor een snellere slijtage, denk bijvoorbeeld aan kuilvorming.

Conclusie

Onze binnenveer matrassen hebben een eenvoudige constructie met goede ondersteunende eigenschappen. Het matras heeft, door de holle kern, goede vochtregulerende eigenschappen. Door de veer-opbouw is geen speciale zone nodig; de steun wordt steviger met de druk. Ook de afwerking van koudschuim in al onze matrassen zorgen voor extra ventilatie en vochtopname.