Matras pocketvering met koudschuim

Het gebruik van pocketvering in matrassen is zeer veel toegepast. En om de juiste redenen: een pocketvering heeft altijd zones. Dit zijn gedeeltes in de veringmat, met zachtere delen en steviger delen. Deze zijn altijd evenredig verdeeld over het matras. Door de pocketvering wordt uw lichaam op de juiste plaatsen ondersteund. U ligt natuurlijk nooit op de vering. Daarom wordt altijd een laag schuim toegepast waar u wél op ligt.

Pocketvering matras met koudschuim bestellen bij Matrasaanhuis.nl

Toont alle 5 resultaten

Wat is een pocketvering?

Pocketvering betekent letterlijk: “veer in zakje”. Dit is waarschijnlijk ook de beste vertaling. Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets genoemd). Dat zakje is gemaakt van een synthetisch non-woven materiaal. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat ieder veertje zich, onafhankelijk van de anderen, kan aanpassen aan de vormen van uw lichaam en dat de veren niet in elkaar verstrikt raken.

Het aantal veertjes in het matras bepaalt hoe nauwkeurig de matras zich kan aanpassen. Pocketvering matrassen zijn leverbaar met respectievelijk 150-200-250, 300 en 500 veertjes per vierkante meter. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit, levensduur, en comfort van de matras. Pocketveringmatrassen zijn over het algemeen stevig aanvoelende matrassen voor mensen die het snel warm hebben.

Pocketvering matras
Op deze manier worden ook de comfortzones van een pocketveringmatras gemaakt. Deze zachtere zones zitten op schouder- en heuphoogte zodat de matras daar verder in kan veren bij hetzelfde gewicht. Op deze manier wordt het mogelijk de wervelkolom recht te houden bij het slapen op de zij. De afdeklagen zijn ervoor om de matras comfortabel aan te laten voelen en uw transpiratievocht te absorberen, maar ook om uw gewicht gelijkmatig te verdelen over de matras. Kwaliteitsverschillen in deze afdeklagen bepalen mede de levensduur van de matras. Mogelijke afdeklagen zijn: latex, eventueel polyether, koudschuim, traagschuim of latex.

Meer pocketveringen is niet altijd beter

Zoals eerder aangegeven zijn matrassen verkrijgbaar in verschillende pocketveer pakketten. Deze aantallen variëren tussen de 150-200-250-300-500 en zelfs 1000 veren per vierkante meter. Maar meer veringen zegt niets over de kwaliteit van het matras. Sterker nog... een matras met 500 pocketveringen per vierkante meter is per definitie niet beter dan een matras met 300 pocketveringen per vierkante meter.

Een matras met meer pocketveringen kan zich wel beter aanpassen aan uw lichaam. Maar hoe meer veringen in het matras verwerkt zitten, hoe steviger het matras ook gaat aanvoelen. Zeker wanneer iemand wat lichter in gewicht is, zal een matras met méér pocketveringen in de meeste geval "te" stevig aanvoelen. Het is daarom van belang om bij twijfel altijd contact met ons op te nemen, zodat we kunnen afstemmen welke type matras het beste bij u past.

De kwaliteit van een pocketveer matras

De kwaliteit van een pocketveer matras heeft te maken met twee factoren: de pocketveringen zelf én de afwerklaag van het schuim. Dit zijn wel de belangrijkste factoren die bepalen of een matras de juiste kwaliteit heeft en of het matras duurzaam is. Een matras koop je uiteindelijk voor op de lange termijn. Mits het natuurlijk voor tijdelijk gebruik is.

Bij het aanschaffen van een matras met pocketvering is het belangrijk om te letten op het soort schuim dat in het matras zit verwerkt. Er zijn verschillende schuimsoorten op de markt die niet voor iedereen geschikt is. Iedere slaper is anders, de één slaapt op de zij en de ander op de buik of rug. Buik- en rugslapers hebben meer baat bij een wat steviger matras, dus ook een veerkrachtiger schuim. Zij slapers hebben meer voorkeur aan een wat zachter matras, dus ook een ander soort schuim. We hebben hieronder de verschillende schuimsoorten voor u op een rij gezet:

Comfortschuim

Comfortschuim is één van de goedkopere type schuimen op de markt. Dit komt omdat comfortschuim is gemaakt van Polyether. Comfortschuim wordt ook vaak uitgedrukt met een SG waarde (soortelijk gewicht). Hoe hoger de SG waarde, hoe steviger het schuim. In basis een eenvoudige schuimsoort en voordelig in aanschaf.

Koudschuim

Koudschuim is één van de weinige schuimsoorten dat ventileert. Het schuim heeft een open-celstructuur waardoor het schuim beter ventileert en gemakkelijk vocht afvoert. Dit is bij uitstek één van de betere schuimsoorten op de markt. De kwaliteit van koudschuim wordt uitgedrukt in HR waardes (High Resilience). Hoe hoger de waarde, hoe beter de kwaliteit. Het schuim is veerkrachtig en vormvast en is duurzaam.

Traagschuim

Traagschuim heeft meerdere benamingen. We noemen dit schuim ook wel Memory Foam of NASA schuim. Het is een schuimsoort dat erg zacht aanvoelt en zich aanpast aan ons lichaam door middel van warmte. Één van de belangrijkste eigenschappen van traagschuim is dat het drukpunt gevoelig is en reageert op temperatuur. Belangrijk om te onthouden is dat traagschuim minder goed ventileert en daardoor ook wat warmer in de zomermaanden aan kan voelen.

Traagschuim is niet geschikt voor iedereen. Zeker wanneer een persoon het al vrij snel warm heeft in bed, is dit niet het juiste schuimsoort. Memory Foam is namelijk een specifieke schuimsoort die warmte opslaat, warmte vasthoudt, maar wel érg comfortabel is. Bij twijfel of dit het type schuimsoort voor u is, kunt u het beste even contact met ons opnemen: 073-6564582 of een email sturen naar info@matrasaanhuis.nl.

De beste ondergrond voor een pocketveermatras

Een pocketveringmatras komt het best tot zijn recht op een lattenbodem, vaste bodem of boxspring (hard). Bij een lattenbodem mag de ruimte tussen de latten maximaal 6/7 cm bedragen. Hoe steviger de bodem, des te beter voor het matras. Met name bij pocketveer matrassen is het belangrijk dat de bodem stevig en stabiel is. Een vering (zoals een pocketvering) heeft aan één zijde stabiliteit nodig om tegendruk te kunnen geven aan het lichaam. Hoe zachter de bodem, hoe zachter het matras, hoe eerder kuilvorming.

De levensduur van een pocketveermatras is zo’n 8 tot 12 jaar.

Conclusie: een pocketveer matras een afwerking van koudschuim is één van de betere keuzes. Dit hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van koudschuim. Koudschuim is een schuimsoort met een open-celstructuur en kan daarmee goed ventileren en vocht opnemen- en afvoeren.