Matras Pocketvering traagschuim

Pocketvering in matrassen worden in Nederland het meest gebruikt. En om de juiste redenen: een pocketvering heeft altijd zones. Dit zijn gedeeltes in de veringmat, met zachtere delen en steviger delen. Deze zijn altijd evenredig verdeeld over het matras. Door de pocketvering wordt uw lichaam op de juiste plaatsen ondersteund. U ligt natuurlijk nooit op de vering. Daarom wordt altijd een laag schuim toegepast waar u wél op ligt.
Traagschuim is een heerlijk zacht materiaal waar u langzaam in wegzakt.

Matrassen met traagschuim bij Matrasaanhuis.nl te bestellen:

Toont alle 3 resultaten

Traagschuim

Traagschuim matrassen worden gemaakt van visco-elastisch schuim. Ze worden verkocht onder de namen: traagschuim, memory-foam, Nasa, Tempur, etc.

De meeste traagschuim matrassen hebben goede lig-eigenschappen, dit omdat de matras op een goede wijze gewicht verdeelt en goed ondersteunt. Onder invloed van warmte en gewicht van het lichaam wordt traagschuim zacht en vormt zich naar uw lichaamsvorm. Hierdoor verdeelt het de druk gelijkmatig over het hele lichaamsoppervlak. Lichaamsdelen die wat dieper in de matras behoren weg te zinken voor een ergonomische slaaphouding hebben doorvoor alle ruimte. Want juist op die punten wordt het traagschuim onder invloed van uw lichaamswarmte extra elastisch (dus zacht). De bloedcirculatie wordt niet tot nauwelijks verstoord en de huid volledig doorbloed.

Goed traagschuim

Bij goed traagschuim is de ventilatie redelijk door de open celstructuur. Traagschuim is anti-allergisch en CFK vrij Traagschuim was oorspronkelijk ontwikkeld voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Reden was het drukverlagende systeem dat doorliggen voorkomt. Omdat de patient niet kan omdraaien, ontstaan op de knelpunten bloeduitstortingen of erger. Vanuit deze eigenschap is het matras later commercieel op de markt gebracht.

Nieuwe varianten

Er zijn nieuwe soorten traagschuim ontwikkeld die de eigenschappen van koudschuim en traagschuim combineren. Deze hebben ook verschillende namen, maar vaak hebben ze de toevoeging “coolgel”. Deze nieuwe varianten op de markt hebben het zachte van traagschuim, maar ook het (deels) ventilerende van koudschuim.

Pocketveermatrassen met traagschuim

Matrasaanhuis.nl heeft een kleine collectie matrassen met traagschuim. De reden waarom wij traagschuim matrassen combineren met pocketveringen, is de ventilatie van het matras. Pocketveringen zijn namelijk hol van binnen en ventileren optimaal. Traagschuim daarin tegen ventileert een stuk minder goed.

Al onze traagschuim matrassen zijn voorzien van twee verschillende zijdes. We combineren traagschuim matrassen altijd met koudschuim. Kijk maar een naar de NASA Duo matras of de Monaco Special. Dit zijn matrassen die worden gebouwd op basis van het pocketveer principe, maar zijn afgewerkt met twee verschillende schuimlagen. Waarom? Door koudschuim aan de ene zijde toe te voegen, ventileert het matras vele malen beter dan de gemiddelde traagschuim matras.

Pocketvering matras

Nasa Duo matras

De Nasa Duo matras is een pocketveer matras met een medium pocketvering. En is daarmee geschikt voor gewichten tot 100 kg per persoon. Het bijzondere aan dit matras is de afwerking van koudschuim én traagschuim. U heeft dus keuze uit twee verschillende slaapzijdes. De traagschuim zijde is wat zachter en de koudschuim zijde wat steviger.

Monaco Special matras

De Monaco Special is één van de luxe matrassen uit ons assortiment. Dit is een maatwerk matras die we aanpassen aan de hand van het opgegeven gewicht. De Monaco heeft in basis dezelfde opbouw als de Nasa Duo matras, maar dan een tikkeltje hoger (25 cm). Dit type matras is ook wat fraaier afgewerkt met een Bamboe afritsbare tijk en dikkere schuimlagen. Aan de hand van uw gewicht(en) passen wij het pocketveer pakket aan naar zacht, medium of stevig. Twijfelt u over de juiste stevigheid voor uw gewicht? Neem dan contact met ons op.