Gepubliceerd:  21 november 2018

Black Friday Actie van Matrasaanhuis.

Bij aankoop van een matras of topper boven de 150 euro, ontvangt u een gratis Zitkussen of Bodyroll.

U kunt eerst uw bestelling maken, daarna naar “afrekenen” gaan. Op het scherm “afrekenen” staat een vakje “bestelnotities”. Aldaar kunt u uw keuze aangeven. Wij verwerken uw bestelling en voegen het gratis artikel toe in de orderbevestiging. Actie stopt maandag 26 november 2018.

Gepubliceerd: 1 november 2018

Concurrent LivingComfort is failliet verklaard. (gebaseerd op verslag curator)

In oktober 2018 is de firma LivingComfort failliet verklaard. Het bleek dat dit bedrijf belastingfraude heeft gepleegd over de laatste 6 jaar. Ondanks meerdere veroordelingen is het bedrijf gewoon doorgegaan met de fraude. Afgelopen maand is de eigenaar opgepakt.  Het bedrijf is bekend van de namen Energy+, MediActive, Climabest en SelectComfort.

Dit heeft grote impact gehad op de medewerkers en de klanten. De medewerkers staan zonder sociaal plan op straat. Klanten kunnen nergens meer aankloppen voor leveringen, terugbetalingen of service.

Wij betreuren het dat dergelijke bedrijven nog in Nederland actief zijn (geweest).

Als (potentiële) klant is het moeilijk om een bedrijf vooraf te checken op betrouwbaarheid. Wij adviseren altijd om , vóór aankoop, even een check te doen op Google. U kunt dan bijvoorbeeld zoeken op “problemen of klachten bij bedrijf XX” . Zijn er problemen bij dit bedrijf, zult u ze meestal wel vinden.  Ook altijd controleren of men een telefoonnummer heeft op de site (niet ver weggestopt) en gewoon even bellen.

Als laatste kunt u ook checken bij erkende review-sites zoals Trustpilot.nl. De reviews op deze sites kunnen niet door bedrijven beinvloed worden.

Gepubliceerd: 16 oktober 2017

BASF heeft aangegeven dat de gifstof , die in diverse matrassen terecht is gekomen, snel vervliegt. De gassen zouden binnen enkele dagen tot een minimum zijn teruggebracht. Hierdoor is er geen gevaar meer voor de volksgezondheid.

Ook de Consumentenbond heeft hierop haar waarschuwing weer ingetrokken.

Nogmaals: de matrassen van Matrasaanhuis.nl hebben nooit componenten gehad van BASF.

Gepubliceerd: 13 oktober 2017

Beste klanten,

Matrasaanhuis.nl heeft berichten ontvangen dat de Duitse firma BASF giftige grondstoffen heeft geleverd aan bedrijven die schuimen maken voor matrassen. Deze giftige schuimen zouden gebruikt zijn in matrassen die ook geleverd zijn aan Nederlandse matrasfirma’s. Daarop hebben wij direct navraag gedaan bij onze productiebedrijven in Bulgarije en Nederland. Beide bedrijven hebben officieel verklaard dat men géén gebruikt maakt van schuimenproducenten die met BASF werken.

Daarmee kan Matrasaanhuis.nl 100% garanderen dat onze matrassen géén giftige stoffen bevatten. Onze matrassen zijn gemaakt van schuimen die voldoen aan de öko-Tex normeringen. Dit garandeert een huidvriendelijk product, gemaakt door gecertificeerde bedrijven.

Wij hopen dat deze affaire snel opgelost wordt. Dit bezorgt de gehele matrassenbranche een slechte naam. U moet als consument kunnen vertrouwen op deugdelijke producten. Wij blijven ons hiervoor inzetten.

Team Matrasaanhuis.nl

Consumentenbond waarschuwt voor gifstoffen in matrassen

Foto: ANP

Gepubliceerd: 13 oktober 2017

 

De Consumentenbond waarschuwt voor gifstoffen in matrassen. Door een productiefout bij het Duitse chemieconcern BASF is ruim een maand lang een gifstof terechtgekomen in schuimvulling voor onder andere matrassen.

De bond adviseert consumenten die onlangs een nieuw matras geleverd kregen zich met vragen te melden bij hun leverancier.

Het besmette schuim is tussen 25 augustus en 29 september aan fabrikanten geleverd. Matrasfabrikanten binnen en buiten Duitsland legden de productie onmiddellijk stil. Het is nog onbekend in welke landen en bij welke matrasfabrikanten en -merken het ‘gifschuim’ terecht is gekomen.

Door de productiefout bij BASF zijn veel te hoge concentraties van de gifstof dichloorbenzeen terechtgekomen in het polyurethaanschuim, gebruikt voor matrassen. Dichloorbenzeen is schadelijk is voor de huid, ogen en luchtwegen en veroorzaakt mogelijk kanker.