Öko-Tex gecertificeerd

 

Matrasaanhuis.nl let ook op de gebruikte materialen in haar matrassen.

 

Onze voorraadmatrassen worden betrokken uit Bulgarije, bij de producent TED. TED werkt volgens de principes van ISO-9001 en Öko-Tex.

ISO-9001 staat voor een goed georganiseerde productie, waarbij altijd op dezelfde wijze, met dezelfde materialen wordt gewerkt. Daardoor ontvangen wij matrassen van een constante kwaliteit.

Öko-Tex (of Oeko-Tex) is een certificering voor de gebruikte materialen in de fabriek. Men betrekt alleen materialen die getest én goed bevonden zijn.

Öko-Tex behandelt een aantal zaken in het hele proces:

1. de productie van grondstoffen en halffabricaten wordt gecontroleerd op arbeidsomstandigheden, gebruik van chemicaliën, waterverbruik en constante kwaliteit.

2. öko-tex kijkt naar de invloed van de gebruikte materialen en grondstoffen,  op de mens. Er mogen dus geen schadelijke stoffen in de materialen aanwezig zijn. Dit is erg belangrijk voor mensen met allergieën en andere (huid) gevoeligheden.

3. ook wordt gekeken naar het effect van de materialen ná gebruik. Kunnen de materialen worden hergebruikt en levert dit geen belasting op voor de natuur.

 

Indien iedereen ( van grondstof tot eindproduct ) zich aan de richtlijnen van Öko-Tex houdt, mag men het certificaat gebruiken.

 

Wij zijn dus blij dat óók wij dit certificaat mogen presenteren!

 

Bewaren