Merino Wollen onderdeken

De Merino wollen onderdeken (matras tijk) is geen echt topdekmatras, maar eerder een topcover. Dit komt omdat het onderdeken géén vulling heeft zoals bij een topdekmatras. De Merino wollen onderdeken is ongeveer 2-3 cm hoog die u op de bestaande matras plaatst. Daaroverheen gaat uw eigen hoeslaken én molton. De Merino Wollen onderdeken is met name bedoeld om het slaapcomfort te verhogen!

De Merino wollen onderdeken kiest u altijd als afwerking op uw matras. De wollen vacht zorgt voor een heerlijk donzig gevoel. Het wollen onderdeken heeft enkele natuurlijk eigenschappen zoals:

1. van nature anti-bacterieel
2. natuurlijk gevoel van liggen
3. betere bloeddoorstroming
4. uitstekende temperatuur regulatie

De Merino wollen onderdeken is een geweldige toevoeging aan ieder matras. U kunt deze zomer én winter gebruiken, want de natuurlijke eigenschappen van wol zorgen voor de juiste regulatie.

Wollen onderdeken bij Matrasaanhuis.nl te bestellen:

Enig resultaat

 • Aanbieding! Topcover merino wol 80x190 cmMerino Wol onderdeken en katoenen onderzijde, hoogte 3 cm
  • Op voorraad
  • Voor 13:00 besteld, volgende dag in huis
  • Dikte: 3 cm +- 1 cm
  • Type: Matrastijk van Merino wol
  Naar product  229,00 119,00

Merino Wollen onderdeken kopen | Matrasaanhuis.nl

De Merino Wollen onderdeken is een matras tijk, voorzien van een heerlijke wollen toplaag. Een natuurlijke laag op uw matras, waar u fantastisch op slaapt. De Merino wollen onderdeken is gemaakt van 100% natuurlijke materialen, bestaande uit: schaapswol en een katoenen onderzijde. De onderdeken is op elke hoek voorzien van een (verstelbare) rubberen strap, zodat u deze makkelijk kan bevestigen aan uw matras. De verfijnde Merino wol is zelfs zacht genoeg voor uw (blote) huid.

Het Merino wol in onze onderdeken is afkomstig van het Merino schaap. Dit ras staat bekend om haar hoge kwaliteit wolproductie en zéér fijne haarstructuur. Vanwege deze verfijnde structuur is het wol zeer geschikt op om te slapen, zonder dat het kriebelt. Het houdt uw lichaam koel in de zomermaanden én warm in de wintermaanden.

Daarom kiest u voor een Merino Wollen onderdeken

Merino wol is afkomstig van de Merino Schaap. Deze schapensoort komt voornamelijk voor in warme landen, zoals: Zuid-Afrika, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland. Het wol van de Merino schaap is wereldwijd bekend vanwege haar ademend vermogen, zachtheid, sterkte én temperatuur regulerende eigenschappen. Merino wol is 100% natuurlijk, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Al deze natuurlijk eigenschappen maken dat Merino Wol uitstekend geschikt is om op te slapen of als kleding te dragen.

De belangrijkste eigenschappen van Merino Wol:

van nature Hypo-allergeen
temperatuur regulerend
ademend
antibacterieel
100% natuurlijk
zacht op de huid
behoudt haar kleur
100% biologisch afbreekbaar

Temperatuur regulerend

Het wol van de Merino schaap is een actieve vezel, in tegenstelling tot synthetische stoffen. Door deze actieve vezel kan het wol zich aanpassen en reageert deze op veranderingen in lichaamstemperatuur. Merino wol helpt u om de warmte vast te houden in de koude wintermaanden en te verkoelen wanneer het warm is.

Ademend

Het wol van de Merino schaap ademt. Naast het warm houden en verkoelen, kunnen de vezels ook grote hoeveelheden vochtdamp opnemen en afvoeren. Met de Merino wollen onderdeken heeft u dus nooit meer dat klammig gevoel!

Antibacterieel

Merino wol is van nature antibacterieel. Met andere woorden, zult u door de Merino wollen onderdeken minder zweten. Het wol absorbeert zelfs geurmoleculen uit het zweet. Dat betekent een prettige nachtrust!

100% natuurlijk

Merino wol komt rechtstreeks van de Merino schaap en is uiteraard 100% natuurlijk. Hierdoor is het vezel ook biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Wilt u slapen op natuurlijke materialen? Dan is de Merino wollen onderdeken een aanrader!

Zacht op de huid

De structuur van de Merino wol is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Texels wol, vele malen fijner van structuur. Daarom is het ook mogelijk om direct met de blote huid op de Merino wollen onderdeken te liggen, zonder dat dit gaat kriebelen! Het wol is namelijk zo zacht, dat het lijkt alsof u op wolkjes slaapt.

100% biologisch afbreekbaar & recyclebaar

Wanneer een wollen vezel wordt afgedankt, zal het wol op natuurlijke wijze worden afgebroken. In een tijdsbestek van een aantal maanden tot jaren, zullen micro-organismen de vezels doen oplossen. Wol is dan ook zeer goed te recyclen. Het is niet voor niets dat wol, met name de laatste paar jaren, erg gewild is als gerecycled textiel. Men gebruikt het wol dan opnieuw voor duurzame producten, zoals kleding, matrassen en ander textiel.

Merino wollen onderdeken wassen

Merino wil antibacteriële eigenschappen. Hierdoor hoeft u de onderdeken niet uit te wassen. Sterker nog, het product gaat langer mee indien u deze niet wast. De onderdeken van Merino wol kunt u het beste een dag of nacht uithangen. De volgende dag is deze weer helemaal fris!

Mocht er onverhoopt toch een vlek of ongelukje gebeuren, dan mag u het onderdeken wassen op maximaal 30 graden. Gebruik altijd wol wasmiddel. Was wol altijd met wol. Combineer wol nooit met ander textiel in de was, zoals een spijkerbroek met rits. Hierdoor is de kans op beschadiging aan het wol groot.