Wat is een matras met (bonell) binnenvering?

 

Het matras met binnenvering is een oude bekende. Vanwege hun robuustheid worden ze traditioneel gebruikt in de hotelsector. Wereldwijd is dit nog steeds het meest verkochte matras.

Er zijn diverse soorten binnenvering matrassen. Gewoonlijk bestaat de opbouw uit diverse spiraalveren, die onder en boven worden verbonden met een netwerk van staaldraad.

De hardheid van het matras wordt bepaald door het aantal veren (meestal 150 tot 200 per matras), de het aantal slagen per veer en de dikte van het veerstaal.
De tijk wordt gevormd door een viltlaag (zodat de veren niet voelbaar zijn), een isolerende en stofdichte foamlaag en een buitenlaag.

Door de constructie past het matras zich gemakkelijk aan, aan het lichaam. Hoe meer druk er is, hoe meer de veer “terugdrukt”. Speciale zones zijn daardoor niet noodzakelijk.

Bonell vering matrasHet matras heeft uitstekende ventilerende eigenschappen. De kern met vering zorgt ervoor dat het matras hol is. Daardoor circuleert de lucht in het matras, iedere keer als u beweegt.  Deze matrassen hebben de beste ventilatie van alle soorten matrassen.

De kwaliteit is afhankelijk van de gebruikte veringen en de tijken. Nadeel van het matras is dat deze minder geschikt is voor verstelbare bedbodems. Voordeel is dat het matras ook op een vaste ondergrond comfortabel is. Een extra lattenbodem maakt het matras alleen maar beter.

Conclusie: een eenvoudige constructie met goede ondersteunende eigenschappen. Het matras heeft, door de holle kern, goede vochtregulerende eigenschappen. Door de veer-opbouw is geen speciale zone nodig; de steun wordt steviger met de druk.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wij voeren 2 soorten matrassen met binnenvering:

      De Idol  ( vanaf 99 euro), 17 cm hoog

Binneveringsmatras Idol

      en de Joy  ( vanaf 129 euro), 19 cm hoog

Binnenveringsmatras JOY

Bewaren